Банк пробачив тобі суму отриманого кредиту – подай декларацію

13 Лют 2013 / 16:58 | Переглядів: 1802

Декларація

Отримання іноземних доходів, від продажу рухомого та нерухомого майна, інвестиційних прибутків, здавання в оренду нерухомості тощо - на сьогоднішній день чи не кожен знає, що такі доходи потрібно декларувати.

А ось сталось майже неймовірне - ви у свій час взяли кредит в одному із банків (і достатньо велику суму), однак повернути не маєте змоги, а фінансова установа проявила нечувану великодушність - вас інформують, що борг анульовано. Безумовно, як відзначити цю святкову подію - навчати не потрібно. А от щодо того, як виконати вимоги Податкового кодексу - Вам підкажуть податківці. А підказка однозначна - суми боргу платника податку, анульованого кредитором за його самостійним рішенням, не пов'язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності - включається до оподатковуваного доходу такого платника. В такому випадку боржник самостійно сплачує податок з таких доходів та відображає їх у річній податковій декларації.

Тож, на початку деклараційної кампанії один із таких “прощенців” і подав декларацію до Тернопільської об'єднаної ДПІ, задекларувавши майже 500 тисяч “списаного” кредиту. А 80 тисяч податку, який доведеться сплатити - це ж не півмільйона, які треба було віддавати.

Леся Захарко,
начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб
Тернопільської об'єднаної ДПІ

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.