Автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ: нові норми

20 Жов 2014 / 07:34 | Переглядів: 1601

гроші1

З 1 січня 2015 року будуть змінені критерії для отримання бюджетного відшкодування податку на додану вартість (далі - ПДВ) в автоматичному режимі.

На отримання автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ, як і раніше, можуть розраховувати платники, у яких немає податкового боргу, які не перебувають у судових процедурах банкрутства та стосовно яких державним реєстратором не було внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців записів про:

  • відсутність підтвердження відомостей;
  • відсутність за місцезнаходженням (місцем проживання);
  • прийняття рішень про виділ, припинення юридичної особи, підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця;
  • визнання повністю або частково недійсними установчих документів чи змін до установчих документів юридичної особи;
  • припинення державної реєстрації юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця та стосовно таких осіб відсутні рішення або відомості, на підставі яких проводиться державна реєстрація припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

На відміну від нині діючого переліку критеріїв, з початку 2015 року, не впливатимуть на можливість скористатися автовідшкодуванням такі показники: розмір середньої зарплати працівників, їх чисельність, наявність розбіжностей між податковим кредитом, сформованим платником податку за придбаними товарами та податковими зобов'язаннями його контрагентів та рівень визначення податкового зобов'язання з податку на прибуток до сплати до бюджету тощо.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.