Акцизний податок – по-новому!

21 Січ 2015 / 09:51 | Переглядів: 1540

гроші1

Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи", що набрав чинності з 1 січня 2015 року внесено зміни до пункту 213.1 статті 213 Податкового Кодексу України в частині доповнення підпунктом 213.1.9, а саме: платником акцизного податку є особа - суб'єкт господарювання роздрібної торгівлі, яка здійснює реалізацію підакцизних товарів.

Для всіх підакцизних товарів, реалізованих у роздрібній торгівлі ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (з податком на додану вартість), у розмірі 5 відсотків.

До реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів відноситься - продаж пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, нафтопродуктів, скрапленого газу, речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, палива моторного альтернативного безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб'єктах господарювання громадського харчування.

Детальнішу інформацію з даного питання можна отримати по тел.43-46-46, 15-07.

Відділ комунікацій Тернопільської об'єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.