Акції Газпрому дешевшають через погрози Єврокомісії

06 Вер 2012 / 12:15 | Переглядів: 2072

газ

Акції Газпрому на початку торгів середи знижуються на 0,9% - до 156,66 рубля, на заявах Єврокомісії про початок офіційного антимонопольного розслідування щодо російського газового концерну.

З ранку акції дешевшали на 1,1% - до 156,40 рубля. Індекс ММВБ при цьому знижувався на 0,4% - до 1430,77 пункту.

Газпром підозрюють у створенні перешкод для конкуренції на ринку газу Центральної та Східної Європи, а також у встановленні несправедливих цін для своїх клієнтів - у зв'язуванні їх з цінами на нафту.

Негайними проблемами монополії це не загрожує - зазвичай розслідування в ЄС тривають довго. Однак на цей раз справа перебуватиме в числі пріоритетних. Якщо вина Газпрому буде доведена, йому загрожують великі штрафи і перегляд усієї системи експортних контрактів, оцінюють експерти.

Нагадаємо, європейська влада підозрює російського газового гіганта в порушенні 102-ї статті Договору про функціонування Європейського союзу, яка визначає дії, що розцінюються як використання домінуючих позицій на ринку для впливу на торгівлю між країнами ЄС.

За матерiалами: РІА Новости

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.