20-та річниця створення міждержавної ради з антимонопольної політики

02 Вер 2013 / 11:33 | Переглядів: 2086

антимонопольний комітет лого

10 вересня 2013 року відбудеться 39-те засідання Міждержавної ради з антимонопольної політики (МРАП), присвячене 20-річчю її створення та приурочене до "Дня конкуренції в Росії", яке проходитиме в м. Іркутськ (Російська Федерація).

Захід відбудеться під керівництвом Голови Федеральної антимонопольної служби Росії Ігоря Артем'єва за участю представників конкурентних відомств зарубіжних країн та держав-учасниць СНД, міжнародних організацій та інтеграційних об'єднань. Україну на 39-му засіданні МРАП представлятиме Голова Антимонопольного комітету України Василь Цушко.

20 років тому, 23 грудня 1993 року Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Казахстан, Киргизія, Молдова, Росія, Таджикистан, Туркменія, Узбекистан та Україна підписали Угоду про створення Міждержавної ради з антимонопольної політики.

Метою створення МРАП було, зокрема, координація спільних дій щодо попередження, обмеження та припинення монопольної діяльності та/чи недобросовісної конкуренції; зближення антимонопольних законодавств країн СНД; створення умов для розвитку конкуренції, ефективного функціонування товарних ринків і захисту прав споживачів; узгодження порядку розгляду та оцінки монополістичної діяльності суб'єктів господарювання, органів влади та управління і створення на цій основі механізму співробітництва. Засідання МРАП проводяться щонайменше двічі на рік.

21 червня 2012 року на 36-ому засіданні Голову Антимонопольного комітету України Василя Цушка призначено співголовою МРАП.

З детальною інформацією про захід можна ознайомитись тут http://fas.gov.ru/faswalk2/

Теги →

Розповсюдити

Використання матеріалів сайту дозволяється при умові посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на сайт t-v.te.ua.

Редакція газети «Тернопіль вечірній» (t-v.te.ua) може не розділяти точку зору авторів статей і відповідальності за зміст перепублікованих матеріалів не несе.